A téli kötelező kötelezés!

2016.11.30.

Cikkek

A téli kötelező kötelezés!


A téli kötelező kötelezés!

Természetesen sok alternatívája van a futás kiváltásának a téli hidegekben. Ilyen a futópad, a szobakerékpár, vagy éppen az ugrókötél.Az ugrókötelezés talán a legköltséghatékonyabb mindezek közül, akár a [elégetett kalória / bekerülési költség] vagy a [szerzett állóképesség / bekerülési költség] mutatókat tekintjük.

 

15 perc ugrókötelezéssel hasonló eredményt tudsz elérni, mint 15 perc futással. Egyszerre tudod edzeni az állóképességed, vérkeringésed és izomrendszered. Nem csupán a vádli és a combizmok dolgoznak intenzíven, de a stabilizálásért felelős törzsizmok, valamint hasizmok is részt vesznek a munkában.

 

FIGYELJ rá, hogy mindenképpen csak az első lábpárnák, vagy az edzőcipő elülső része érjen talajt! Teli talppal, valamint sarokra az ízületek védelme érdekében SOHA ne érj talajt! Ezzel a vádli munkáját is jelentősen növelni fogod, így extrán erősítheted és előkészítheted a tavaszi futásokra!

 

FIGYELJ rá, hogy ne vállból hajtsd a kötelet, hanem kizárólag a csukló munkájával, amivel a hajtás hatékonyságát maximalizálhatod, ezzel párhuzamosan a szükséges energiát minimalizálhatod.

 

Minden alkalommal tűzd ki magadnak előre az időtartamot!

 

Amennyiben rendszeresen alkalmazod, garantáltan javul a ritmusérzéked!

 

Egy reggeli napüdvözletet követő 5 perces ugrókötelezés gyorsan felpörget a napi feladatok elvégzéséhez.

 

Felkészülni, vigyázz, rajt!

 

Szerző: Csomai-Kürtössy Roland

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék: fegyencedzés

Kommentek


A FEGYENCEDZÉSRŐL

Klasszikus, sajátsúlyos gyakorlatok, az orosz vasgolyó és a jóga erősítő-nyújtó pózai alkotják a módszert. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, erejének növelésén, ami garancia az egész test ugrásszerű erőnövekedésére.
Tovább olvasom

FEGYENCJÓGA

A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. További információ itt

Palyazat

Tovább


November végén ismét fent járt az Eisberg sportolókra "szakosodott" különítménye az ország tetején, hogy egy újabb olimpiai sportág ifjú reménységeivel ismertesse meg a saláta fogyasztás fontosságát és különböző módozatait.

Spar Maraton 2018

Spar Maraton 2018


Bár nem tartozik kedvenc versenyeink közé az őszi fővárosi maraton, de mivel már évek óta beépült az Erőműhely programjába és a tömeg/zsúfoltság ellenére jó alkalom a sporttársak állapotának felmérésére, így idén is indultunk 8 fővel.

A harcművészetekkel több mint 20 éve foglalkozom. 12 évig aktív versenyzőként, melyből 5 évig a magyar válogatott tagjaként, és 3 évig hivatásos (K1) szabályrendszerben volt szerencsém megmérni magam. Ezt az utat több magyar, nemzetközi és csapatbajnokságon szerzett bajnoki cím, helyezés, különdíj és elismerések szegélyezték.

Visszatekintve a versenyek eredményétől jóval fontosabb az a mennyiségű és minőségű munka, amit ehhez el kellett végeznem. Sok olyan szakemberrel, tanárral találkozhattam és dolgozhattam együtt, akik mind csiszolták  technikámat és stílusomat ill. bővítették ismereteim tárházát.  

A versenyzői időszak befejeztével, - lévén hogy a Kyokushin mint erőkarate szerepel a közhiedelemben is – nagy hangsúlyt fektettem a különféle erőnövelő és dinamizáló edzésmódszerek összegyűjtésére, rendszerezésére. Itt találkoztam az orosz vasgolyóval, a Kettlebell-el és minden testgyakorlás alapjával, a több ezer éves jógával. Folyamatosan finomítom hozzáértésemet és a küzdősportokban megszerzett tapasztalatokat, az előző 5 év új anyagaival vegyítve alakítom napról-napra az én Fegyencedzésem módszerét. 

Találkozzunk az edzéseken!

Szecsei Szilárd 

 

Elérhetőség: www.facebook.com/FegyencedzesFegyencjoga8378  Tel: + 36 30 989 02 05