Idegrendszer és edzés

Az utóbbi hetekben többször szembesültem vele, hogy a hobbisportolók körében továbbra is sok 30-35 évvel ezelőtt született sport mítosz kering, melyekre hivatkozva lelkesen skandálják az „ami nem öl meg az megerősít” demagógiát.


Fontosnak tartom, hogy minden hobbi sportoló - kiemelten az Erőműhely tagjai – tisztán lássák, hogy mi az edzés célja, miért időpazarlás fáradtan egy intenzívet edzeni, és milyen módon jelzi szervezetünk, hogy az adott napon mekkora fizikai megterhelésre és milyen típusú tréningre vagyunk alkalmasak.  Ha megtanulod értelmezni szervezeted jelzéseit és ennek figyelembevételével állítod össze a napi edzésprogramod típusát, intenzitását, volumenét, akkor ugrásszerű teljesítménynövekedésre, gyorsuló regenerációra és nem utolsó sorban jóval kevesebb sportsérülésre számíthatsz!

Olvass tovább
Maratonfutás ErőműHely módra

Amikor az ErőműHely nyári edzőtáborában megfogalmazódott a maratoni váltófutás ötlete egy hosszabb futóedzést követően, még nem láttuk előre, mennyi pozitív hatással is járhat a kis közösségünk szempontjából egy ilyen kihívásra történő felkészülés. Az Erőműhely alapeszméje szerint a rendszeresen végzett, megfelelően megválasztott intenzitású edzésmunkával a fizikum jól fejleszthető hétköznapi emberként is. Nem pusztán testépítés, erőnövelés a célunk, hanem egy komplex erőnlét kialakítása és fenntartása, amihez nagyon jól hozzájárulnak a futóedzések.

Olvass tovább
2015 utolsó edzése az ErőműHelyben

2015 utolsó edzése az ErőműHelyben. Három óra, 12 gyakorlat, 16 sorozat, 2016 ismétlés.

Olvass tovább
Roli a 2015-ös Lépcsőfutó Országos Bajnokságon

Az ErőműHelyben végzett edzèseink során olyan erőre, állókèpessègre ès kitartásta teszünk szert, amiket az èlet minden területèn használni tudunk és használnunk kell.

 

Legyen az munka, egy verseny, vagy ezesetben éppen lépcsőzès.

Olvass tovább
Kobraállás - Bhudzsanga

Forrás: Selvarajan Yesudian - Sport és jóga

Ez az ászana onnan kapta a nevét, hogy a test gyakorlat közben a fejét felemelő kobrához hasonlít.

Olvass tovább
Így mozognak a csontjaid jógázás közben!

Röntgen felvétel egy jóga gyakorlatsorról.

Egy különleges videó megmutatja, hogy néz ki csontszerkezetünk jógázás közben. 

Olvass tovább
JUBILEUMI 25. eXtremeMan NAGYATÁDON

Csomai-Kürtössy Roland, a FegyencBrigád egyik büszkesége, támasza és hitelt érdemlő bizonyítéka. Bő 100 napja ismerjük egymást és az egyéni munkáját igyekszünk megtámogatni az ErőműHely módszertanával. Most itt a lecke felmondásának az ideje, az év fő versenyén, Nagyatádon.

Olvass tovább
A csodálatos fascia

Amikor reggel kikászálódunk az ágyból és egy jó nagyot nyújtózunk, nem csak az izmainkat nyújtjuk, hanem a titokzatos, sokszor érdemtelenül mellőzött ún. fasciát, vagy izompólyát is.

A fascia tulajdonképpen maga a kötőszövet, amely hidat képez a test funkcionális egységei között.

Olvass tovább