Mi az a Fegyencjóga? Mire jó a Fegyencjóga?


Fegyencjóga

 
A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. Az altest (combok, farizmok, alhát) stimulálása a gyakorlatok ill. pózok megtartásával és a mély állásokra való fókuszálással történik.
 
A felsőtest (mell, váll, kar és a hát)  izmai, mintegy átkötő gyakorlatként végig komoly munkát végeznek a pózok közben. A test folyamatos le és fel mozgatása (fekvőtámaszok a talajon, pózok állva, a fej sűrűn kerül a csípő vonal alá) biztosítja a vérkeringés optimalizálását a gondolatok tisztán tartását. A Fegyencedzés mint alap, magában foglalja  a sajátsúlyos gyakorlatok leglényegét, megmozgatva, erősítve és gyógyítva az egész testet ill. annak összes izmát. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, hajlékonyságának fejlesztésén, a gerinc melletti izmok megerősítésén, ami a hétköznapi élet minőségét is jelentősen javítja.  
 

Miért a Fegyencjóga? 

 
A Fegyencjóga önmagában ill. bármilyen sporttevékenységgel kiegészítve hasznos teljesítményfokozó, gyorsabb regenerálódást biztosító és bizonyítottan preventív hatású módszer.  Az egyensúlygyakorlatok ill. a már fent említett mélyállások a lábak teherbíró és "álló" képességét hivatottak extrém módon növelni. Mivel tapasztalatunk szerint -sportágtól függetlenül- a testmozgást végzők javarésze nem fektet elég hangsúlyt a láb edzésére...
 
                        Mi a fegyencjóga?
 

Fegyencjógával a combokért 

 
 
A különböző állógyakorlatok (futó póz, harcos állások, háromszög állások) közben a vízszinteshez közeli tartóláb pozíciója és a négyfejű combizom izometrikus terhelése lányoknál és fiúknál egyaránt szálkás, formás, definiált combokat eredményez.
 
Beszéltünk a 2/3-ról, aminek végére nincs olyan izom, izület vagy szalag a testben, ami ne lenne "üzemi hőmérsékleten" tökéletesen bemelegedve. Az edzés utolsó harmadában - ezt kihasználva - egy intenzív nyújtó szakasz következik.
 
 

A Fegyencjóga jótékony hatásai 

 
 
Fontos az előbb tárgyalt izomállapot - sérüléseket, mikroszakadásokat megelőzendő -, mivel ebben az utolsó részben a különböző lazító, gerinccsavaró, hajlító, feladatok kerülnek előtérbe, amiket edzésről-edzésre egyre mélyebben, precízebben hajtunk végre. Ez jótékony hatásai mellett, komoly igénybevétel az egész szervezetnek, beleértve a belső szerveket és a belső elválasztású mirigyeket is.
 
 

A Fegyencjóga mindenki jógája

 
 
A Fegyencjógát jó szívvel ajánljuk a harcművészetekkel foglalkozó és azok után érdeklődő sporttársaknak, de természetesen - ahogy már fentebb említettük - bármilyen sportágat is űzöl, ebből a sorozatból csak profitálhatsz.
 

A Fegyencjóga mindenki jógája

 
 
A Fegyencjógát jó szívvel ajánljuk a harcművészetekkel foglalkozó és azok után érdeklődő sporttársaknak, de természetesen - ahogy már fentebb említettük - bármilyen sportágat is űzöl, ebből a sorozatból csak profitálhatsz.

 

Fegyencjóga időpont és helyszín:

 

Budapest, Madárfészek Ökölvívó Akadémia (Halassy Olivér Sportcsarnok), péntek 18:00 órától


Ossza meg!

Vissza: Főoldal
címkék: fegyencjóga

Kommentek


A FEGYENCEDZÉSRŐL

Klasszikus, sajátsúlyos gyakorlatok, az orosz vasgolyó és a jóga erősítő-nyújtó pózai alkotják a módszert. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, erejének növelésén, ami garancia az egész test ugrásszerű erőnövekedésére.
Tovább olvasom

FEGYENCJÓGA

A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. További információ itt

Palyazat

Tovább


November végén ismét fent járt az Eisberg sportolókra "szakosodott" különítménye az ország tetején, hogy egy újabb olimpiai sportág ifjú reménységeivel ismertesse meg a saláta fogyasztás fontosságát és különböző módozatait.

Spar Maraton 2018

Spar Maraton 2018


Bár nem tartozik kedvenc versenyeink közé az őszi fővárosi maraton, de mivel már évek óta beépült az Erőműhely programjába és a tömeg/zsúfoltság ellenére jó alkalom a sporttársak állapotának felmérésére, így idén is indultunk 8 fővel.

A harcművészetekkel több mint 20 éve foglalkozom. 12 évig aktív versenyzőként, melyből 5 évig a magyar válogatott tagjaként, és 3 évig hivatásos (K1) szabályrendszerben volt szerencsém megmérni magam. Ezt az utat több magyar, nemzetközi és csapatbajnokságon szerzett bajnoki cím, helyezés, különdíj és elismerések szegélyezték.

Visszatekintve a versenyek eredményétől jóval fontosabb az a mennyiségű és minőségű munka, amit ehhez el kellett végeznem. Sok olyan szakemberrel, tanárral találkozhattam és dolgozhattam együtt, akik mind csiszolták  technikámat és stílusomat ill. bővítették ismereteim tárházát.  

A versenyzői időszak befejeztével, - lévén hogy a Kyokushin mint erőkarate szerepel a közhiedelemben is – nagy hangsúlyt fektettem a különféle erőnövelő és dinamizáló edzésmódszerek összegyűjtésére, rendszerezésére. Itt találkoztam az orosz vasgolyóval, a Kettlebell-el és minden testgyakorlás alapjával, a több ezer éves jógával. Folyamatosan finomítom hozzáértésemet és a küzdősportokban megszerzett tapasztalatokat, az előző 5 év új anyagaival vegyítve alakítom napról-napra az én Fegyencedzésem módszerét. 

Találkozzunk az edzéseken!

Szecsei Szilárd 

 

Elérhetőség: www.facebook.com/FegyencedzesFegyencjoga8378  Tel: + 36 30 989 02 05