Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság

2017.01.07.

Cikkek

Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság


Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság

Forrás: http://simplegreensmoothies.com

Itt a hideg és szeles időjárás a tél! Kerüld el a megfázást és az influenzát azzal, hogy továbbra is iszol zöldturmixokat és most ráadásképpen itt egy remek természetes orvosság is.


Készíts friss citromból, gyömbérből és mézből keveréket a baktériumok ellen. Tarthatod a hűtőszekrényben 1-2 hónapig is eláll. Esetenként, vagy akár naponta néhány evőkanál ebből a kotyvalékból, forróvízzel felöntve és már élvezheted is a finom, egészséges teát.

 

 

Lássuk az elemek jótékony hatásait:

 

Citrom: Gazdag C vitaminban, ami erősen tartja az immunrendszert és semlegesíti a szabad gyököket a testedben. Ez csökkenti a gyulladást.

 

Gyömbér: Segít kiizzadni a méreganyagokat a testből, nagy segítség, ha megfáztál vagy influenzás vagy.

 

Méz: Nyugtatja a torokfájást, és egy hatékony és természetes köhögéscsillapító. Ez javítja a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, és csökkenti a láz kockázatát. A méz természetes édessége kiegyensúlyozza a citrom fanyarságát és a gyömbér fűszeres ízét, s így lesz ebből egy nyugtató tea.

 

Hozzávalók:

 

  •     2 citrom (alaposan megtisztítva)
  •     2 db friss gyömbér (kb mutató és középső ujj méretű)
  •     Nyers méz
  •     Befőttesüvegek

 

Elkészítés menete:

 

1. Szeleteld fel a citromokat és gyömbért.

 


2. Tedd a befőttesüvegbe a citromot és gyömbérszeleteket, több rétegenként váltogatva őket.

 


3. Lassan önts mézet a citromra és gyömbérre. Várd míg lassan feltölti az egész üveget. Tegyél rá fedőt.

 


4. Tárold hűtőszekrényben. Idővel a keverék elkezd kocsonyásodni.
5. Amikor szükséged van egy nyugtató teára, merj ki 2-3 evőkanalat egy bögrébe a keverékből, öntsd fel forróvízzel. Hagyd ázni 3-4 percig és már kortyolhatod is.

 

Itt egy videós segítség az elkészítéshez: 

Egészségetekre! :)

 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


A FEGYENCEDZÉSRŐL

Klasszikus, sajátsúlyos gyakorlatok, az orosz vasgolyó és a jóga erősítő-nyújtó pózai alkotják a módszert. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, erejének növelésén, ami garancia az egész test ugrásszerű erőnövekedésére.
Tovább olvasom

FEGYENCJÓGA

A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. További információ itt

Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság

Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság


Itt a hideg és szeles időjárás a tél! Kerüld el a megfázást és az influenzát azzal, hogy továbbra is iszol zöldturmixokat és most ráadásképpen itt egy remek természetes orvosság is.

Teljesítményfokozók – kimagasló hatás vagy csak lehúzás?

Teljesítményfokozók – kimagasló hatás vagy csak lehúzás?


Tudtad, hogy egy állóképességi élsportoló esetében a teljesítményfokozásra fejlesztett speciális - legális - készítmények a teljesítményt pusztán 1-3%-kal képesek növelni? Ezek ismeretében vajon egy hobbi sportolónál egyáltalán mérhető a hatásuk?

A harcművészetekkel több mint 20 éve foglalkozom. 12 évig aktív versenyzőként, melyből 5 évig a magyar válogatott tagjaként, és 3 évig hivatásos (K1) szabályrendszerben volt szerencsém megmérni magam. Ezt az utat több magyar, nemzetközi és csapatbajnokságon szerzett bajnoki cím, helyezés, különdíj és elismerések szegélyezték.

Visszatekintve a versenyek eredményétől jóval fontosabb az a mennyiségű és minőségű munka, amit ehhez el kellett végeznem. Sok olyan szakemberrel, tanárral találkozhattam és dolgozhattam együtt, akik mind csiszolták  technikámat és stílusomat ill. bővítették ismereteim tárházát.  
A versenyzői időszak befejeztével, - lévén hogy a Kyokushin mint erőkarate szerepel a közhiedelemben is – nagy hangsúlyt fektettem a különféle erőnövelő és dinamizáló edzésmódszerek összegyűjtésére, rendszerezésére. Itt találkoztam az orosz vasgolyóval, a Kettlebell-el és minden testgyakorlás alapjával, a több ezer éves jógával. Folyamatosan finomítom hozzáértésemet és a küzdősportokban megszerzett tapasztalatokat, az előző 5 év új anyagaival vegyítve alakítom napról-napra az én Fegyencedzésem módszerét. 
Találkozzunk az edzéseken!
Szecsei Szilárd 
 

Elérhetőség: www.facebook.com/FegyencedzesFegyencjoga8378  Tel: + 36 30 989 02 05