Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság

2017.01.07.

Cikkek

Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság


Méz, gyömbér, és citrom természetes orvosság

Forrás: http://simplegreensmoothies.com

Itt a hideg és szeles időjárás a tél! Kerüld el a megfázást és az influenzát azzal, hogy továbbra is iszol zöldturmixokat és most ráadásképpen itt egy remek természetes orvosság is.


Készíts friss citromból, gyömbérből és mézből keveréket a baktériumok ellen. Tarthatod a hűtőszekrényben 1-2 hónapig is eláll. Esetenként, vagy akár naponta néhány evőkanál ebből a kotyvalékból, forróvízzel felöntve és már élvezheted is a finom, egészséges teát.

 

 

Lássuk az elemek jótékony hatásait:

 

Citrom: Gazdag C vitaminban, ami erősen tartja az immunrendszert és semlegesíti a szabad gyököket a testedben. Ez csökkenti a gyulladást.

 

Gyömbér: Segít kiizzadni a méreganyagokat a testből, nagy segítség, ha megfáztál vagy influenzás vagy.

 

Méz: Nyugtatja a torokfájást, és egy hatékony és természetes köhögéscsillapító. Ez javítja a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, és csökkenti a láz kockázatát. A méz természetes édessége kiegyensúlyozza a citrom fanyarságát és a gyömbér fűszeres ízét, s így lesz ebből egy nyugtató tea.

 

Hozzávalók:

 

  •     2 citrom (alaposan megtisztítva)
  •     2 db friss gyömbér (kb mutató és középső ujj méretű)
  •     Nyers méz
  •     Befőttesüvegek

 

Elkészítés menete:

 

1. Szeleteld fel a citromokat és gyömbért.

 


2. Tedd a befőttesüvegbe a citromot és gyömbérszeleteket, több rétegenként váltogatva őket.

 


3. Lassan önts mézet a citromra és gyömbérre. Várd míg lassan feltölti az egész üveget. Tegyél rá fedőt.

 


4. Tárold hűtőszekrényben. Idővel a keverék elkezd kocsonyásodni.
5. Amikor szükséged van egy nyugtató teára, merj ki 2-3 evőkanalat egy bögrébe a keverékből, öntsd fel forróvízzel. Hagyd ázni 3-4 percig és már kortyolhatod is.

 

Itt egy videós segítség az elkészítéshez: 

Egészségetekre! :)

 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


A FEGYENCEDZÉSRŐL

Klasszikus, sajátsúlyos gyakorlatok, az orosz vasgolyó és a jóga erősítő-nyújtó pózai alkotják a módszert. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, erejének növelésén, ami garancia az egész test ugrásszerű erőnövekedésére.
Tovább olvasom

FEGYENCJÓGA

A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. További információ itt

Palyazat

Tovább


November végén ismét fent járt az Eisberg sportolókra "szakosodott" különítménye az ország tetején, hogy egy újabb olimpiai sportág ifjú reménységeivel ismertesse meg a saláta fogyasztás fontosságát és különböző módozatait.

Spar Maraton 2018

Spar Maraton 2018


Bár nem tartozik kedvenc versenyeink közé az őszi fővárosi maraton, de mivel már évek óta beépült az Erőműhely programjába és a tömeg/zsúfoltság ellenére jó alkalom a sporttársak állapotának felmérésére, így idén is indultunk 8 fővel.

A harcművészetekkel több mint 20 éve foglalkozom. 12 évig aktív versenyzőként, melyből 5 évig a magyar válogatott tagjaként, és 3 évig hivatásos (K1) szabályrendszerben volt szerencsém megmérni magam. Ezt az utat több magyar, nemzetközi és csapatbajnokságon szerzett bajnoki cím, helyezés, különdíj és elismerések szegélyezték.

Visszatekintve a versenyek eredményétől jóval fontosabb az a mennyiségű és minőségű munka, amit ehhez el kellett végeznem. Sok olyan szakemberrel, tanárral találkozhattam és dolgozhattam együtt, akik mind csiszolták  technikámat és stílusomat ill. bővítették ismereteim tárházát.  

A versenyzői időszak befejeztével, - lévén hogy a Kyokushin mint erőkarate szerepel a közhiedelemben is – nagy hangsúlyt fektettem a különféle erőnövelő és dinamizáló edzésmódszerek összegyűjtésére, rendszerezésére. Itt találkoztam az orosz vasgolyóval, a Kettlebell-el és minden testgyakorlás alapjával, a több ezer éves jógával. Folyamatosan finomítom hozzáértésemet és a küzdősportokban megszerzett tapasztalatokat, az előző 5 év új anyagaival vegyítve alakítom napról-napra az én Fegyencedzésem módszerét. 

Találkozzunk az edzéseken!

Szecsei Szilárd 

 

Elérhetőség: www.facebook.com/FegyencedzesFegyencjoga8378  Tel: + 36 30 989 02 05